Recenze - Scitec Soy Pro protein

3. srpna 2014 v 11:15 | Andie |  Recenze

Ahoj,
rozhodla jsem se pro vás sepsat recenzi proteinového nápoje, který piji již několik měsíců.
Jak chutná, jaké na sobě pozoruji účinky a kdy je nejlepší ho pít? Vše se dočtete níže.



Obecné informace
Soy pro se řadí mezi sójové izoláty. Je zdrojem kvalitních bílkovin rostlinného původu a obsahuje spoustu důležitých aminokyselin. Mohou ho užívat i lidé s laktózovou intolerancí či vegetariáni jako náhradní zdroj bílkovin. Jeho primární užití je ale samozřejmě, jako u všech proteinů, pro podpoření růstu svalové hmoty.
Balení o 910g obsahuje 32 dávek a dá se sehnat od 324,- Kč.
Jedna dávka Soy pro obsahuje přibližně 120 kcal, 20g bílkovin a 5g sacharidů.

Příprava Soy pro
Příprava je klasická jako u všech proteinů - do sklenice nasypeme prášek (v každém balení je k dispozici odměrka na odměření přesné požadované dávky) a rozmícháme ho s 0,3l-0,5l mléka. Nejlepší je použít shaker, protože protein je hodně hutný a drží při sobě, takže míchání lžičkou vám zabere cca 3 minuty. Ale dá se to tak také a já osobně to tak praktikuji, jelikož shaker nevlastním. Jinak já si dávám vody 0,4l a protein je pak hustý cca jako ochucené mléko.
Jinak lze samozřejmě prášek použít i do různých proteinových koláčků, palačinek a jiných dezertů.


Chuť a příchutě Soy pro
Překvapilo mě to, že nápoj je po namíchání o dost hustší, než jsem byla zvyklá u jiných proteinů, ale vyhovuje mi to. Samozřejmě z něj je cítit sójová chuť, ale jen lehce, což mě osobně nevadí. Soy pro také narozdíl od jiných proteinů zasytí, což přičítám jeho hustotě.
Protein je k dostání ve třech příchutích - vanilka, čokoláda a jahoda. Čokoládu bych ohodnotila jedničkou, jahodu trojkou a vanilku čtyřkou. Čokoláda mě zaujala, je sladká a chutí připomíná kakao, na jahodě už je trochu cítit umělá chuť, ale pořád je to ještě únosné, ale u vanilky je bohužel chuť sóji a umělotiny dost výrazná a upřímně mi moc nechutná. Ale vypít se to pořád dá.

Kdy Soy pro užívat?
Soy pro se podle intenzity tréninku doporučuje užívat 1-4x denně. Jednu dávku ráno nalačno, další dávku (popř. dávky, podle počtu tréninků) hodinu po tréninku a třetí dávku večer před spaním.
Já osobně ho užívám 1-2x denně, vždy po tréninku.

Výsledky
Nemůžete samozřejmě čekat, že jen pitím proteinu se vám ze dne na den vyrýsují svaly. Na to je zapotřebí intenzivní posilující trénink, cardio cvičení s mírou (jak je známo, při přehnaném cardio cvičení hubneme i svaly) a získávání bílkovin i z jiných zdrojů (vejce, maso, mléčné výrobky ..). Protein vám ale k vyrýsování svalů (v případě dodržování podmínek napsaných v předchozí větě) hodně dopomůže. Nemluvě o tom, že 90% lidí má bílkovin v potravě obecně nedostatek a proteinem ho doženou.
A co mé výsledky? Soy pro piji cca 4 měsíce a od jeho užívání pozoruji pozvolné zrychlování rýsování svalů. Řekla bych ale, že účinky jsou vcelku malé.


Hodnocení
Nutriční hodnoty: 5/5
Chuť: 3/5
Účinky: 2/5
Cena: 5/5
 


Komentáře

1 Sabí:3 | Web | 3. srpna 2014 v 11:27 | Reagovat

páni, zajímavé,ale já bych to nepila:D

2 Perrie | Web | 3. srpna 2014 v 11:38 | Reagovat

zajímavý a pro mě užitečný článek! Plánuju na pořízení nějakého proteinu, ale třeba v budoucnu dojde řadu i na tohle :) Tak to hned zítra zkusím k obědu. To bych mohla zvládnou i já :D - moc mi vaření nejde :/ :D
To cvičení máš rozvržené krásně! Taky jsem si to taky plánovala :) takže zítra hned půjdu na to. Hodně lidí tam dává více tekutiny, ale mě to prostě chutná takhle :D Já myslím, že je to na zvyku :D Ono si pak zvykneš a už ti ani tak málo sladká nebude připadat :D Navíc já si tam dávám arašídové máslo nebo čokoládu a tak ji sladkou mám :) a hlavně ji jím současně s ovocem a to je sladké dost. Někdy si do ní dám javorový sirup a je to výborný :)
Snídaně mám kalorické dost (okolo 1500 kj) můj největší problém jsou svačiny. celkem si je šidím.. Asi sním kilo mandlí, to mi problém nedělá a hned budu mít kilo nahoře :) :D :D

3 Perrie | Web | 3. srpna 2014 v 11:39 | Reagovat

[2]: panebože :D komentář jsem po sobě nečetla a je to chyba. Promin za ty výrazy :D :D česky celkem umím :D :D

4 LinDa☮ | Web | 3. srpna 2014 v 12:22 | Reagovat

Určite je to dobré pre tých, ktorí stále posilujú. Lenže ja sa zameriavam hlavne na to cardio, takže by mi to asi moc nepomohlo :)
Ale trošičku aj posilujem.... ale fakt málo :)
Pekný blog :D

5 Ilyya Lay | Web | 3. srpna 2014 v 12:37 | Reagovat

Fakt? Tak to já Frisco zbožňuju, takže tohle mi bude chutnat teda 100% :)
Já si teda proteiny nekupuju, ale už sem to chutnala u kamarádky a je to výborný!:D)

6 Lucy1616 | Web | 3. srpna 2014 v 12:41 | Reagovat

Já jsem si myslela, že tam někde bydlíš :D Mamka mě taky pořád buzeruje do uklízení, ale včera byla fakt už krize :D Nejlepší je ovesná s medem :)Tu tabatu musím vyzkoušet! Pamatuju si, že minulý rok jsem to takhle zkoušela se švihadlem, ale nějak jsem na to pozapomněla :D

O proteinu už jsem přemýšlela, ale velkým mínusem je pro mě ta cena. Mamka by mi to asi neschválila a navíc by si babička ještě myslela, že jsem kulturista, nemluvě o tom, že už si to myslí teď, i když nějak přehnaně necvičím :D A bílkovin mám ve stravě dost a svaly rostou až moc rychle, takže myslím, že se bez něho obejdu :D

7 Kubi | Web | 3. srpna 2014 v 14:13 | Reagovat

Ráda bych to vyzkoušela, ale ta cena mě nějak odrazuje... Teda spíš mou mamku xDD A navíc já jsem na cvičení děsný lenoch xD
Pekla jsem buchtičku, která byla i v jídelníčku xD Sice ne na fotce, ale neva xD A dnes už je na blogu recept:) šňůra? Jak roztáhneš nohy, jednu před sebe, jednu za sebe a sedíš v tom xD N

8 Kubi | Web | 3. srpna 2014 v 14:15 | Reagovat

Ráda bych to vyzkoušela, ale ta cena mě nějak odrazuje... Teda spíš mou mamku xDD A navíc já jsem na cvičení děsný lenoch xD
Pekla jsem buchtičku, která byla i v jídelníčku xD Sice ne na fotce, ale neva xD A dnes už je na blogu recept:) šňůra? Jak roztáhneš nohy, jednu před sebe, jednu za sebe a sedíš v tom xD Jínak se to řekne provaz myslím xD A odborně rozštěp stranou, ale taky si nejsem jistá xD Jo rizoto je prostě boží:3 Stejně to chci pořád zkusit xD Není zač:)

9 Kubi | Web | 3. srpna 2014 v 19:13 | Reagovat

Já ho taky dám jen na jednu nohu... Ale už skoro i na druhou xD No... stejně by mi protein byl asi k ničemu xD Buchta je skvělá xD Škoda, že nepatří k zdravějším xD Ale co už xD

10 youcandoiteasily | Web | 3. srpna 2014 v 19:14 | Reagovat

Můžu se zeptat? Když piješ proteinový nápoj máš pořád stejnou váhu nebo jsi přibrala? Vím, že svaly jsou těžší než tuk a vlastně díky proteiňáku jsou jen "víc vidět", ale docela by mě to zajímalo, když už do sebe člověk chce začít cpát další chemii, jestli to stojí za to :)

11 Perrie | Web | 3. srpna 2014 v 19:22 | Reagovat

Zítra vyzkouším a už se na ně moc těším! :) Já moc med moc nemusím, takže tohle sladidlo vylučuju :D (na jedné akci jsem snědla asi 6 medových bombonů a od té doby  se mi celkem protiví :D)
Prostě mám v hlavě, že svačina je jenom něco malého před jídlem ;) že nemůžu si dát něco kalorického a musím se vejít do 1000 kj.. Už nad tím pracuji ;) nejhorší je, že jsem si to uvědomila až ted. Ale naštěstí je to poměrně brzo. Jsem ráda, že už se mi povedlo navýšit ten příjem a doufám, že to zvládnu dát na 6500! a potom na 8000 kj a tam to držet. Během dovolené se určitě vyžeru, toho se nebojím :D tolik jídla tam, člověk neví co sníst dřív.

12 Markét. :) | Web | 3. srpna 2014 v 19:39 | Reagovat

Pěkný článek! :-)) já jsem nikdy nic takového nebrala :-)

13 Lucy1616 | Web | 3. srpna 2014 v 22:02 | Reagovat

Medu dávám necelou lžičku do té mé kobylí porce vloček :D Už jsem tabatu dnes zkoušela :) A pěkně jsem se zapotila :D Nejhorší je to s babičkami - těm ani nestačí fotky těch pravých kulturistů, aby prostě viděli, že mezi tím je fakt rozdíl :D

14 Andee | E-mail | Web | 4. srpna 2014 v 3:37 | Reagovat

Super recenze, já o svaly nikdy moc nestála, ale koktejly, zvlášť takhle relativně nízkokalorické, výživově praktické a zasycující mě nadchly, zvlášť ten čokoládový :-) Akorát ty prachy bych za to nedala, však znáš mé daleko nezdravější investice (a nejen proto xD)
25+26 - na podpatky jsem celoživotně zvyklá takže mi mé přibližně osmicentimetrové klínky vůbec nevadí xD no, v tomhle případě to vyšlo, ale jinak... uvidíš :-/ já se opaluju ráda, vždy u toho vypnu myšlení nebo naopak nahodím inspiraci, odpočinu si a leckdy dokonce i usnu xD jojo, L. a jeho posedlá potřeba být ve vztahu... však mu taky dost dlouho nevydržel... viz. dnešní megadlouhý deníček xD
27.7. - jindy než v noci nemá smysl cvičit, když jsem ve dne namalovaná a pořád někam chodím xD já navíc v noci dělám všechno, nezapomeň xD písničku taky miluju :-) M. kluk mi přijde jako holka občas xD já změnu osmnáctinami nečekám, spíš se bojím aby ji ode mě nečekalo okolí xD
dotazník - šátečky jsou snadný, uválíš listový těsto, nacpeš náplň, zamotáš a hodíš do trouby xD no jo, já se sebou nebudu spokojená nikdy xD stejně jako rodiče,věčně nevděčné a nespokojené bytosti xD

15 Luise ❤ | E-mail | Web | 4. srpna 2014 v 11:04 | Reagovat

V životě jsem o tom neslyšela, ale vypadá lákavě a chutně :))

16 Claire | Web | 4. srpna 2014 v 12:29 | Reagovat

Vypadá to dobře, alespoň vím, co si pořídit, až budu ve fázi svalů :D. Je zvláštní, že vanilka chutná nejhůř, většinou to bývá právě naopak

17 Ell | Web | 4. srpna 2014 v 14:41 | Reagovat

Nějak to nemám ráda, ale je pravda, že o tom nic nevím, ale pořád si myslím, že je lepší si vzít vitamíny a proteiny z ovoce ;)

18 S | Web | 4. srpna 2014 v 18:21 | Reagovat

Nepijem proteiny, neviem prečo... Strašne chcem mať to také pekné vyrysované bruško a tak... ale toto by som nepila nejak nesúhlasím s tými umelýmim práškami, radšej by som si nechala poradiť kde v ktorých potravinách je veľa bielkovín a zmenila stravu. Môj priateľ ma doma až dva také proteinové prášky a len mu stoja v izbe, nejak sa hecol že chce svaly a potom to prestal piť lebo nemá shaker a nechutilo mu to už tak... Cvičí samozrejme aj tak ďalej :)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama